PROSJEKTBESKRIVELSE

AV TEMAET MEG SELV

  

MEG SELV ER ET TEMA SOM BEVISTGJØR OSS SELV OG DE ANDRE OM HVEM VI ER, HVEM ER FAMILIEN MIN, HVOR BOR VI, HVORDAN SER JEG UT, ØYENFARGE, HÅR, HVOR HØY ER JEG OSV.  DET ER ET TEMA VI ØNSKET Å HA I STARTEN AV BARNEHAGEÅRET, HVOR VI SAMLER NYE OG GAMLE BARN ETTER SOMMERFERIEN.

ALLE HAR FÅTT UTDELT HVERT SITT HUS HVOR DE HAR KLISTRET PÅ BILDER AV SEG OG SINE NÆRMESTE. DETTE ER GODT Å HA BÅDE NÅR DE ØNSKER Å VISE DE ANDRE FAMILIEN SIN OG NÅR MAN SAVNER SINE I LØPET AV BARNEHAGEDAGEN.

VI HAR TATT HÅNDAVTRYKK AV ALLE BARNEHENDENE OG SKREVET DIKT TIL. BARNA SYNTES DET VAR MORO Å TA AVTRYKK AV HENDENE. DET KILTE NÅR VI SMØRTE PÅ MALING MED EN MALEPENSEL. DET VAR OGSÅ NOEN IVERIGE BARN SOM VILLE FINNE SITT AVTRYKK NÅR VI HENGTE DET OPP PÅ VEGGEN.

VI MALTE OGSÅ UNDER FOTEN VÅR. DET KILTE ENDA MER ENN NÅR VI MALTE HÅNDA. DET VAR IKKE SÅ MANGE SOM HADDE VÆRT MED PÅ DET, SÅ DET BLE EN NY OPPLEVELSE FOR DE FLESTE. VI FANT ET KOSELIG DIKT SOM VI KUNNE SKRIVE UT PÅ ARKET.

VIDERE TEGNET VI RUNDT HÅND OG FOT OG LAGDE EN ELG. BARNA VALGTE FARGER PÅ KARTONGEN, MEN DE VOKSNE MÅTTE HJELP TIL NÅR VI KLIPPTE UT FOR Å MONTERE ELGEN. DET BLE ET KOSELIG KUNSTVERK. DE MINSTE SYNTES DET VAR LITT EKKELT Å BLI TEGNET RUNDT HÅNDEN. DE SKULLE HELST KRØLLE DEN OG ORDNE DET SELV.

VI HAR LAGD EN EGEN ORDENSMANN LAPP SOM HENGER NEDE I GANGEN. HER HAR VI TATT PORTRETT BILDE AV ALLE SAMMEN. DET ER NY ORDENSMANN HVER MANDAG. I SAMLING PÅ ONSDAG BYTTER VI. DETTE FOR AT DET IKKE SKAL BLI SÅ LENGE MELLOM HVER GANG DE ER ORDENSMANN.  ORDENSMANNEN HJELPER MED Å DEKKE BORDET, VELGER SANG I SAMLINGSTUND, ER MED PÅ HANLDETUR NÅR VI HANDLER INN TIL BARNEHAGEN OG GÅR MED SØPPEL OG HENTER POST. ORDENSMANNEN FÅR VELGE SEG HJELPERE TIL OPPGAVER HVOR DET ER GREIT Å VÆRE FLERE. DETTE ER KJEMPE SPENNENDE OPPGAVE OG DET ER NOE BARNA VOKSER PÅ. MORO MED ANSVAR OG VI LÆRER Å MÅ VENTE PÅ TUR.

I SAMLINGSTUND HAR VI SYNGET BL.A. SANGER SOM:

VI ROPER OPP NAVNET VÅRT, FORNAVN OG ETTERNAVN

*MORN MORN MORN  JEG HETER

*JEG HAR TO ØYNE

*HODE, SKULDER, KNE OG TÅ

VI HAR SNAKKET OG LEST BOK OM FØLELSER, NÅ ER JEG SINT, GLAD, LEI MEG OSV.

DETTE ER ET TEMA BARNA HAR GITT UTRYKK FOR HAR VÆRT MORO. GØY Å KOPIERE NOE AV OSS SELV PÅ ARK: HENDER OG FØTTER..

VI HAR LÆRT Å TA HENSYN TIL HVERANDRE. AT VI IKKE BESTANDIG HAR LYST TIL Å LEKE/GJØRE DET SAMME. TRØSTER HVIS NOEN ER LEI SEG, HJELPER DEN SOM ER MINDRE ENN SEG.

VI VOKSNE HADDE SATT OPP EN PLAN OM AT DE STORE SKULLE TEGNE SEG SELV. DETTE HADDE DE IKKE LYST TIL. DE VILLE HELLER TEGNE MONSTER TRUCK, DINOSAURER OG ANDRE TING SÅ DETTE BLE IKKE GJENNOMFØRT. BARNS MEDVIRKNING BLE IVARETATTJ