RIPS OG SOLBÆR

 

Smitt og Smule har en fast tradisjon hver august. Da reiser vi til Horten og plukker rips og solbær hos mormor Wenche og bestefar Einar. Alle barn og voksne er ivrige med å fylle opp boller og kar.

 

 

Da vi har plukket og smakt oss ferdig, reiser vi hjem til barnehagen hvor vi går i gang med å lage saft og gele.

Først plukker vi rent for blader, så heller vi bær opp i saftkokeren. Her damper det seg i et par timer. SpennendeJ

 

 

Videre heller vi ut råsaften. Den skal vi blande med sukker og koke opp..

da har vi et godt lager med c vitaminer vil vinteren. Hjemmelaget og uten tilsettningsstoffer. Bedre kan det vel ikke bliJ

 

OPPSKRIFTER

 

RIPSGELE:

7L RIPS

1L VANN

KOKES I 10 MINUTTER.

 

SIL

 

KOK OPP SAFTEN. MÅL HVOR MANGE LITER DET HAR BLITT.

 

PR LITER SAFT, RØR INN 1 KG SUKKER.

 

RØR 5 MINUTTER.

 

FYLL PÅ NY KOKTE HA PÅ ELLER ANDRE GLASS.

 

RIPSSAFT:

LA BÆRENE DAMPE TIL DE HAR MISTET FARGE OG SAFTEN.

CA 2 TIMER.

 

TILSETT 0.5 KG SUKKER PR LITER SAFT.

RØR GODT OG FYLL PÅ NY KOKTE FLASKER.

 

LYKKE TILJ